Veterāni turpina uzvarēt, SC «Mēmele/Code» – zaudēt

2016-11-29 13:28

Pateicoties pasaules čempionātam florbolā, trīs nedēļu pārtraukums iestājies Latvijas florbola visu līgu čempionātos. Pēdējās spēles pirms pārtraukuma aizvadītās nedēļas nogalē spēlēja Bauskas novada veterānu un 2.līgas komandas.

Foto: floorball.lv
SC «Mēmele/Bauska» vienības snaiperi – Agris Grandovskis (nr.10) un Ingus Panteļejevs (nr.15.)


Latvijas čempionātā veterāniem 45+ vecuma grupā sestdien, 26.novembrī Aizkraukles sporta centrā uzvaru sēriju turpināja SC «Mēmele/Bauska» florbolisti, pa reizei pārspējot «Lino.lv/Tukumu», «Rubeni» un «Aizkraukli/Silarozes».

Aizkrauklē notika sezonas otrais sabraukums, kurā pulcējās visas četras 45+ vecuma grupas komandas. 2016. gada čempioni baušķenieki uzvarēja visos trijos mačos, bet pārējās trīs vienības guva pa vienam panākumam.

Līdz ar panākumiem Aizkrauklē,  «Mēmele/Bauska» ar 18 punktiem nostabilizējās turnīra tabulas vadībā. Baušķenieki sešās spēlēs nav zaudējuši ne reizi un jau nākamajā, pirmspēdējā sabraukumā var nodrošināt čempiona titulu.

«Lino.lv/Tukums» seko ar deviņiem punktiem, «Rubenes» rēķinā seši punkti, bet «Aizkrauklei/Silarozēm» – trīs punkti.
Rezultatīvāko čempionāta spēlētāju saraksta galvgalī atrodas «Mēmeles/Bauskas» uzbrucējs Konstantīns Balzaris, kurš sezonas sešos mačos guvis desmit vārtus un septiņas reizes rezultatīvi piespēlējis. 
Labāko trijniekā atrodas divi citi Bauskas komandas snaiperi - Ingus Panteļejevs (10+4) un Agris Grandovskis (9+5). 
 
Pretēji veterānu uzvaras sērijai, neveiksmju sēriju Latvijas florbola 2.līgas čempionātā 27.novembrī pagarināja SC «Mēmele/Code» komanda viesos piekāpjoties vienības «Ķekava» florbolistiem ar rezultātu 5:6.

Abas komandas cīnās par grupas labāko četrinieku, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Arī laukumā, tāpat kā turnīra tabulā, komandas cīnījās ļoti līdzvērtīgi. Nereti spēles epizodēs spēlētāju vidū izcēlās asumi un pat neliela pagrūstīšanās spēles izskaņā ar ko diviem spēlētājiem tika pieškirts 3.spēles sods, kas gan ir krietni pārspīlēts spēles tiesnešu lēmums. 
 
Pretēji Bauskas novada komandai, ķekavnieki krita un gāzās pie katra pretinieku pieskāriena uz ko ļoti bieži uzķērās arī spēles soģi.
Tiesa, Bauskas novada komandai zaudējums ne tiesnešu izdarības, bet gan pašu spēlētāju neizdarību dēļ – vairākkārtēji nerealizēti spēlētāju skaitliskā pārsvara pretuzbrukumi. 
 
Lai arī pirmie vadībā izvirzījās viesi no Bauskas, mājinieki pēc perioda atradās vadībā ar 2:1. Arī otro periodu labāk iesāka Bauskas novada florbolisti, kuri guva trīs vārtus, no tiem vienusmazākumā. Tomēr jau atkal, perioda izskaņā labāk nospēlēja mājinieki – 5:4.

Pēdējās divdesmit minūtēs tika gūti tikai divi vārti. Mājinieki iemeta perioda ievadā, kamēr viesiem izpalīdzēja sāncenšu vārtsargs raidot bumbiņu savos vārtos. Lai arī Bauskas novada spēlētāji spēles izskaņā radīja pāris bīstamas epizodes pie pretinieku vārtiem, rezultātu viesiem izlīdzināt neizdevās. Līdz ar neveiksmi Ķekavā, ieilgusi SC «Mēmele/Code» četru zaudēto spēļu sērija – divi zaudējumi pagarinājumā un divas neveiksmes pamatlaikā.

Bauskas novada komanda ar 14 puntiem ieņem ceturto vietu grupā. Tikpat punkti vēl trim vienībām – vietu augstāk atrodas SK «Coyote», bet vietu aiz Bauskas komandas – ķekavnieki.

Nākamā spēlē SC «Mēmele/Code» komandai 18.decembrī viesos pie «Rockets–2.»

 

Veterāni turpina uzvarēt, SC «Mēmele/Code» – zaudēt

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija