Baušķenieki pret ķekaviešiem iztur tikai pirmo puslaiku

2017-11-10 13:15
 
Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) čempionātā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs turpina cīnīties SC «Mēmele»/«Bauskas BJSS» basketbolisti.

Foto – Elīna Gruncka
Toms Vilks (ar bumbu) spēlē pret «Ķekava/optibet» bija Bauskas komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 20 punktiem


Neskatoties uz 9.novembra zaudējumu 82:110 (22-25; 24-26; 18-31;18-28) savās mājās pret pērnā gada LBL2 bronzas medaļniekiem BK «Ķekava/Optibet» vienību, Bauskas novada komanda tikai par punktu atpaliek no «play-off» zonas.

Jau pirms spēles bija skaidrs, ka baušķeniekus sagaida ļoti grūta cīņa. Ķekavas novada komandā spēlē divi «3x3» Pasaules čempionātā dalībnieki, kuri aizcīnījās līdz pusfinālam. Viens no viņiem, Nauris Miezis, Bauskas komandas grozā sameta 34 punktus. Tāpat, ķekaviešus trenē kādreizējais Latvijas izlases basketbolists un vairāku LBL klubu bijušais treneris Edgars Teteris.

Lai arī Bauskas komanda cieta pamatīgu sagrāvi, mūsu basketbolistu spēle, salīdzinot ar iepriekšejo dueli pret «RSU», krietni uzlabojās. Spēlētāji laukumā darbojās ar lielāku degsmi un enerģiju. Zēni ātrāk kustināja bumbu un dažādoja uzbrukumu. Tāpat, puiši bija vairāk emocionāli, kas izpaudās vairākās divcīņas vai spēlē zem groza. Mazliet pārliek emocijās izplūda Kaspars Jakubonis, kurš mača otro puslaiku noraudzījās no tribīnēm. 
Kaspars, pēc diskutabla tiesnešu nefiksēta pārkāpuma pret viņu, veltīja soģiem emocionālus aizrādījumus uz kuriem tiesneši reaģēja piešķirot baušķeniekam divas tehniskās piezīmes, kas nozīmēja, ka Kasparam spēle bija beigusies. 
Baušķenieki vienlīdzīgi aizvadīja mača pirmās divas ceturtdaļas, kurās mājinieki zaudēja tikai ar -5, bet spēles otrajā pusē viesi savu pārspēku apliecināja vairākkārt precīzi metot no trīs punktu līnijas un sekmīgi realizējot ātros pretuzbrukumus, kamēr baušķenieki turpināja «lādēt» garām mērķim.

SC «Mēmele»/«Bauskas BJSS» basketbolistus kārtējo spēli pievīla metienu realizācija, īpaši no trīs punktu līnijas. Komanda realizēja vien piecus no 21 mēģinājuma, bet veselus 10 metienus garām aizmeta Arnis Simsons. 


BK «Ķekava/Optibet» komandas līderis Nauris Miezis:

- Tikai dienu pirms spēles pret Bausku atgriezos no Ķīnas, kur Pasaules kausa noslēguma posmā ar komandas biedriem palikām ceturtie. Teikšu godīgi, ka nejutos labi. Aizgāju tikai uz vienu treniņu. Divas nedēļas pavadīju Ķīnā un laika joslas maiņa lika par sevi manīt. Spēle man izdevās, pateicoties pirmajiem realizētajiem trīs punktu metieniem. Sajutu bumbu, sajutu ritmu un viss izdevās.
 
- Es  atzīstami vērtēju mājinieku spēli pirmajā puslaikā. Pēc puslaika no trenera ģērbtuvēs «dabūjām iekšās», jo bijām ielaiduši vairāk nekā 40 punktus. Nācām otrajā puslaikā laukumā un centāmies atstrādāt pirmā puslaika kļūdas. Tas arī izdevās.

- Ķekavas komandai sezonas septiņās cīņās tikai viens zaudējums. Paklupām pret «Turību», kaut pirmajā tikšanās reizē viņus sagrāvām ar +49. Jākoncentrējās maksimāli katrai spēlei. Mērķi ir vissaugstākie - iegūt LBL2 zeltu, kas neizdevās pērn.


SC «Mēmele»/«Bauskas BJSS» komandas galvenais treneris Juris Ojāru:

 
- Esmu apmierināts ar puišu pašatdevi laukumā. Apzinājāmies, ka pretī nāk ļoti spēcīga komanda. LBL2 čempionāta bronzu nav viegli izcīnīt, bet viņi to ir izdarījuši. Puišiem liku spēlēt enerģiskāk. Salūzām trešajā ceturtdaļā, kad pretinieks iemeta praktiski visus trīs punktu metienus. Ar šādu spēli, kādu spēlējām pret Ķekavu, mēs varam uzvarēt nākamās cīņas.

- Šodien bijām 9 spēlētāji. Tomu Červinski piesaistījām pus stundu pirms spēles, bet viņš aizvadīja labas piecas minūtes. Ļoti labi atvēlēto laiku nostrādāja Niks Dibets, kurš izcīnīja svarīgas bumbas zem groziem un pirmajā uznācienā laukumā pret sevi nopelnīja piezīmi. Arī Miks Cepure spēlēja labi. Prieks, ka jaunie nebaidās un atdod sevi visu laukumā.
 
Bauskas komandas labā 20 punktus iemeta Toms Vilks. 18 punkti un 12 atlecošās bumbas Ivaram Zemītim, bet Kristaps Šteinbergs iespēja 13 punktus. Desmit sameta Arnis Simsons, septiņus Miks Cepure, pa pieciem Kaspars Jakubonis un Niks Konstantīns Dibets, bet divi punkti Tomam Červinskim.

Bauskas komanda ar diviem panākumiem septiņās spēlēs un 9 punktiem atrodas 5.vietā LBL2 C grupā. Baušķenieki turpina sešu mājas spēļu ciklu, no kura trešā cīņa paredzēta 14.novembrī pret BK «Turība».
 

 

Baušķenieki pret ķekaviešiem iztur tikai pirmo puslaiku

LBL2

LBL2 | 2017-11-10

Paldies komandai par 20 minūšu cienīgu basketbolu un "paldies" K.Jakubonim par nesavaldīgo uzvedību.

Jauna diskusija