Zemītim 41 punkts, Bauska zaudē regulārā čempionāta uzvarētājiem

2015-02-07 00:38

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas otrā posma pirmo spēli aizvadījusi «Bauskas BJSS» komanda. Lai arī baušķenieku labā 41 punktu guva komandas līderis Ivars Zemītis, spēlējot Cēsīs pret mājiniekiem «Dārznieks/Cēsu sp.sk.» Bauska piedzīvoja zaudējumu ar 94:74.

Pēc aizvadītā regulārā turnīra, katras grupas labākās piecas komandas turpina cīņu otrajā posmā, kurā A grupas piecas spēcīgākās vienības tiksies ar B grupas piecām labākajām komandām. Katrā duelī paredzētas divas spēles — mājās un izbraukumā.

Pēc otrā posma labākajām desmit vienībām pievienosies divas labākās komandas no regulārā čempionāta, kuras ierindojās no 11—17 vietai. 

Pēc aizvadītā otrā posma, pirmās četras komandas gaidīs savus pretiniekus čempionāta 1/4finālā, kamēr 5.-12. vietas īpašnieki tiksies 1/8 finālā.

 

Cēsnieki regulārā čempionāta pirmo posmu pabeidza kā A grupas līderi, kamēr Bauska B grupā ierindojās ceturtajā vietā.

Spēles pirmā ceturtdaļa iesākās ļoti gausi abu komandu izpildījumā, tomēr mazliet pārāki bija mājinieki ar rezultātu 13:11. Baušķenieku labā visus pirmās ceturtdaļas punktus guva Ivars Zemītis.

Lai arī vienubrīd otrajā ceturtdaļā viesi no Bauskas atradās vadībā ar 24:28, tomēr pēc puslaika baušķenieki nokļuva iedzinējos ar 38:30.

Spēles turpinājumā «Dārznieks/Cēsu sp.ks» komanda soli pa solim veica atrāvienu no «Bauskas BJSS» vienības. Pēc nospēlētām 30 minūtēm rezultāts vēstīja 65:50 mājinieku labā.

Rezultatīvajā ceturtajā ceturtdaļā ar rezultātu 29:24 uzvarēja cēsnieki, kuri triumfēja arī visā mačā ar 94:74.

Rezultatīvākais «Bauskas BJSS» komandā ar 41 punktu bija Ivars Zemītis, kuram arī labākais atlecošo bumbu rādītājs komandā — deviņas.

Renārs Rupkus 17 punkti (p.), 5 atlecošās bumbas (a.b.), Mikus Karlovs 6 p., 6 a.b., un četras rezultatīvas piespēles (r.p.), Roberts Cers 4., Toms Vilks, Miks Cepure, Jānis Lietavietis 2p.

Neveiksmīga spēle Arnim Simsonam, kurš 27 minūtēs izmeta tikai vienu divu punktu metienu un trīs triju punktu metienus, neesot precīzs ne reizi.

 

Juris Ojāru, «Bauskas BJSS» komandas spēlējošais treneris par spēli.

 «Pretinieki ir spēcīga komanda, bet spēles likteni izšķīra pašu spēlētāju neprecizitāte un mūsu vājā spēlē aizsardzībā. Abas komandas vāji uzsāka pirmo puslaiku, maz sametot punktus. Otrajā puslaikā viņi sāka mest, bet mums vairs nekrita. Nospēlējām vāji aizsardzībā, kur netikām galā ar pretinieku komandas līderiem.»

 

«Ļoti labi nospēlēja Ivars Zemītis, pārējie spēli varēja aizvadīt krietni labāk. Izbraukumā allaž ir grūti spēlēt, bet šoreiz par sliktu nāca šis garais pārtraukums.»

 

«Bauskas BJSS» komanda pašlaik ir astotajā vietā desmit komandu konkurencē. Nākamā spēle baušķeniekiem 12. februārī mājas pret Iecavas klubu BK «Dartija.»

Zemītim 41 punkts, Bauska zaudē regulārā čempionāta uzvarētājiem

Basketbols

Vērotājs | 2015-02-10

Laikam individuālā statistika stāv pāri komandas kopējām interesēm...

bjss

sapratejs | 2015-02-07

Izskatas ka uzbrucis uz grozu ir tikai viens speletajs. Basketbols jau nav komandas spele :-)

Jauna diskusija