Zemītim kārtējais 40+, Bauska pārtrauc zaudējuma sēriju

2015-02-27 12:41

Ceturto no paredzētajām desmit otrā posma spēlēm, 26. februāra vakarā nospēlēja «Bauskas BJSS» komanda, kura mājās ar rezultātu 90:74 uzvarēja vienības «Carnikava» basketbolistus pārtraucot četru spēļu ieilgušo zaudējumu sēriju čempionātā.

Pēc ilgāka pārtraukuma komandā atgriezies Rinalds Ņikaņins, pieteikumā atrodams arī jaunā basketbolista Nika Konstantīna Dibeta vārds, bet kopumā komandas sastāvas uz šo spēli palika nemainīgs.Tiesa, starta pieciniekā nācās iztikt bez Toma Vilka, kurš komandai pievienojās ar nelielu nokavēšanos.  

Ļoti nepatīkams mača sākums izvērtās mājiniekiem, nokļūstot iedzinējos pirmās ceturtdaļas vidū ar rezultātu 2:12, bet tās noslēgumā 18:25 viesu labā.

Atspēlēšanos un cīņu pretī uzvarai mājinieki uzsāka otrajā ceturtdaļā, kurā uzvarēts ar 28:21 un pēc tās rezultāts bija neizšķirts, 46:46

«Carnikava» trešās trešdaļas sākumā pēdējo reizi spēlē ieguva vadību, izpildot precīzu soda metienu, taču turpinājumā spēle gaitu savās rokās pārņēma baušķenieku komandas līderi, nodrošinot pārsvaru ar rezultātu 58:51. Punkti raitāk turpināja krāties mājiniekiem un pirms spēles pēdējām desmit minūtēm 73:64 Bauskas labā.

Būtiskas izmaiņas ceturtajā ceturtdaļā nenotika. «Bauskas BJSS» komanda ieguva spēles lielāko pārsvaru pār pretinieku ar 18 punktiem, vēlāk mazliet to pazaudējot, bet spēles noslēgumā vienībai droša uzvara ar rezultātu 90:74.

Kārtējo lielisko maču Bauskas komandas rindās aizvadīja Ivars Zemītis, kurš jau trešo spēli pēc kārtas guva vismaz 40 punktus. Šajā mačā viņam 41 punkts un izcīnītas 13 bumbas zem groziem.

 

«Bauskas BJSS» basketbola komandas spēlējošais treneris Juris Ojāru par spēli.

Spēles sākums neizdevies, bet tad atspēlējāties un guvāt pārliecinošu uzvaru.

«Jā, mēs pārvērtējām savus spēkus. Ieraudzījām, ka pretinieki uz spēli ieradušies pāris vīru sastāvā, domājām, ka viegli viņus apspēlēsim. Tā gan nenotika.»

 

«Pirmajā ceturtdaļā mums nekrita. Neviens nevarēja iemest. Vēlāk gan viss nostājās savās vietās. Iespēlējāmies un spēle aizgāja.»

 

Rinalds Ņikaņins.

«Jā, pēc ilgāka laika viņš ir sadziedējis traumu un ir gatavas spēlēt. Sev atvēlētajā laikā, viņš nospēlēja labi, ieguva svarīgas bumbas, visu izdarīja kā nākas.»

 

«Vēlos uzslavēt Robertu Ceru. Pateicoties neatlaidībai un treniņu apmeklējumiem, viņš ir iespēlējies komandā, sevi pierādījis, kā spēlētāju, kurš nekrīt ārā no sastāva, bet spēj pilnvērtīgi strādāt laukumā. Roberts ir izcīnījis krietni lielāku spēles laiku, pateicoties savai neatlaidībai un attieksmei.»

 

«Arī Sandis Balodis nākamnedēļ varētu atgriezties laukumā.»

 

Ivars Zemītis.

«Jā, tur nav ko piebilst. Jau trešo spēli pēc kārtas, viņam 40 un vairāk punkti. Lieliski. Tas jau ir skaidrs, ka viņš ir cita līmeņa spēlētājs un neapšaubāms komandas līderis.»

 

Par pārspēlēm runājot. Sekojiet līdzi vietu sakārtojuma tabulā, kaut ko rēķiniet?

«Nē, nav vajadzības. Īstā cīņa sāksies 1/8 finālos un praktiski, kāds ir pretinieks, tam nav nozīmes. Paskatoties uz aizvadītajiem mačiem ir skaidrs, ka jebkura komanda no lejasgala var uzvarēt līderus, var notikt visādi pavērsieni. Galvenais, lai uz play-off mačiem ir pilns sastāvs ar visiem līderiem.»

 

Otrā posma pārspēlē, Bauska ieņem sesto pozīciju desmit komandu konkurencē.

 

Nākamā spēle baušķeniekiem 6. martā Madonā.

 

«Bauskas BJSS» komandā ar rezultativitāti izcēlās — Renārs Rupkus 19 punkti un 9 rezultatīvas piespēles, Arnis Simsons 15 punkti, 5 atlecošās bumba, 5 rezultatīvas piespēles, Toms Vilks 6 punkti, Mikus Karlovs 4 punkti, 7 rezultatīvas piespēles, Roberts Cers 3 punkti, Jānis Lietavietis 2 punkti.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Zemītim kārtējais 40+, Bauska pārtrauc zaudējuma sēriju

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija