Zemītis plosās, Bauska uzvar pastarīti

2014-11-27 13:06

Latvijas basketbola trešās divīzijas otrā apļa otro spēli viesos, 26.novembrī aizvadīja «Bauskas BJSS» komanda, kura ar rezultātu 74:85 uzveica līdz šim desmit aizvadītajās spēles uzvaras neizcīnījušo komandu BS «Rīga/Rīdzene/Turība-2»

Pirmajā ceturtdaļā baušķenieki ierādīja pastarīšiem savu vietu, uzvarot rīdziniekus ar 14:29.

Pēc iegūtā pārsvara, sev raksturīgā manierē «Bauska» to izsēja. Vienība «Rīga», dodot prettriecienu, uzvarēja ceturtdaļu ar 27:16, bet pēc nospēlētām divām ceturtdaļām minimāls pārsvars saglabājas baušķeniekiem ar rezultātu 41:45.

Spēles trešajā ceturtdaļā „noārdījās” baušķenieks Ivars Zemītis, kurš guva 15 no komandas 22 ceturtdaļas punktiem. Pateicoties Ivaram, «Bauska» saglabā vadību spēlē ar +3 punktiem, jeb rezultātu 64:67.

Sākoties pēdējām spēles desmit minūtēm, mājinieki pietuvojās viesiem no Bauskas ar rezultātu 65:67, bet Mika Karlova un Ivara Zemīša gūtie punkti ļāva vienībai «Bauska» veikt izrāvienu ar 0:9. Deviņi bija baušķenieku laimīgais skaitlis izšķirošajās desmit minūtēs, jo tieši Karlovs un Zemītis guva katrs pa deviņiem punktiem, veicinot laimīgu uzvaru ar rezultātu 74:85 pār «Rīga/Rīdzene/Turība-2» komandu.

Nepatīkamu incidentu piedzīvoja «Bauskas BJSS» komandas spēlētājs Renārs Rupkus. Cīņā zem groza viņš saņēma sitienu no pretinieka ar elkoni pa seju, kā rezultātā konstatēts deguna lūzums.

Kā pastāstīja pats Renārs, tad paredzēta deguna operācija. Slimnīcā būs jāpavada vismaz trīs dienas un tuvākajā laikā komandai viņš palīdzēt nevarēs, bet optimistiskumu viņš gan saglabā, teikdams, ka jāsameklē sejas maska, lai var palīdzēt komandai pēc iespējas ātrāk.

 

 

Juris Ojāru «Bauskas BJSS» spēlējošais treneris par spēli.

«No sākuma spēle aizgāja mums, tad viņiem. Uzvaru noturējām, tas pats galvenais. Viņiem savās mājās allaž ir labi veicies. Mums labi izdevās ātrie uzbrukumi. Tas ir spēles elements, kurā beidzot ir uzlabojumi.»

 

Zemītim 39 punkti. Līderiem lieli spēles laiki, praktiski neveicāt maiņas.

«Spēlējām pret pastarīti. Atminoties pērno gadu, nevēlējāmies pretiniekiem uzdāvināt pirmo uzvaru sezonā. Nesaku, ka spēlējot ar jaunajiem zaudētu, bet svarīgi punkti bija jāizcīna. Īstā cīņa par pirmo piecinieku būs pret Siguldu, Rūjienu un Saulkrastiem. Šīs komandas patreiz izmanto visus spēlētājus, īpaši neiespringstot par spēles rezultātu. Īstās cīņas sāksies play-off, kad laukumā arī pretiniekiem dosies tikai labākie spēlētāji.»

 

Jums jau tagad laukumā dodas tikai labākie.

«Jā, bet šīs spēles neparāda komandas patieso spēku. Piemēram, šajā spēlē darba dēļ nebija Sandis Balodis. Ja šī būtu play-off spēle, tad viņš atprasītos no darba un ierastos. Mūsu komandā situācija ir tāda, ka esam tie kas esam un uz play-off spēlētāji darīs visu lai tiktu uz spēli.»

«Mums ir jāpanāk, lai komandas pamatsastāvs, jeb līderi saspēlējas, saprotas laukumā. Mēs vēl paši nejūtam savus komandas biedrus. Tiklīdz kodolam tas izdosies, tad arī jaunajiem būs vieglāk. Līderiem trūkts stabilitātē, tad ko vēl pa jaunajiem teikt.»

 

Nākamā spēlē pret lejasgala komandu. Jauniešus laidīsi laukumā?

«Uzreiz varu pateikt, ka komandai nepalīdzēs Sandis Balodis, Ivars Zemītis un Renārs Rupkus. Trīs spēlētāji, kuri izkrīt, tas ir daudz. Redzēs kā iegrozīsies spēle. Droši vien, ka jaunajiem būs vairāk iespēja sevi apliecināt, nekā līdz šim.»

 

 

Ivars Zemītis, «Bauskas BJSS» komandas spēlētājs par spēli.

«Pretinieki mājās vienmēr nospēlē labi, izmantoja savas izdevības. Šajā spēlē viņi ļoti precīzi izpildīja divpunktu metienus. Mums noteikti piekliboja aizsardzība, varējām nospēlēt labāk.»

 

Neapturams šajā spēlē bija komandas līderis Ivars Zemītis, kurš «Bauskas BJSS» komandas labā guva 39 punktus un izcīnīja 8 bumbas zem groziem.

Mikus Karlovs «Bauskas» komandas labā guva 21 punktu, izcīnīja 18 atlecošās bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles.

Vēl ar rezultatīvu spēli komandās izcēlās Renārs Rupkus 13 punkti (p), 2 atlecošās bumbas (ab) un piecas rezultatīvas piespēles, Arnis Simsons 5p., 3ab., Toms Vilks 4p., 3at., Ivars Puļķis 3 p.

Lielākais spēles laiks Tomam Vilkam, kurš laukumā pavadīja visu spēli, jeb 40 minūtes(min), Mikum Karlovam 37:39min., Ivaram Zemītim 36:39min. un Renāram Rupkusam 36:32 minūtes.

«Bauskas BJSS» basketbola komanda ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs pašlaik ieņem pirmo vietu Latvijas basketbola trešās divīzijas B grupā.

Nākamā spēle viesos, 2.decembrī pret "Vidzemes/ Augstskola/valmiera Glass-2" komandu.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Zemītis plosās, Bauska uzvar pastarīti

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija